Tuesday, November 3, 2009

MY STEPMOM'S LOVE AFFAIR



My stepmom has changed a lot nowadays. She's a different person altogether. She looks more beautiful, her skin glowed, even the way she talks also different. She's no more the sulky, always on the negative side kind of person she used to be. Talking to her, i cant help but think, "what would dad have think about her personality now? And would it have changed the way he treated her?"

I found out from Mom that my stepmom, whom i called Aunty is having an affair! And she's so engrossed in this affair that it changed her totally. While talking to her, i realised that she doesnt dwell on the past so much anymore. Sebelum ini kalau berbual dengannya tidak dapat tidak apa yang terlintas di fikiran adalah, "Bilalah nak habis cerita sedih yang diulang2 ini." Kini, cara dia berkata2 adalah penuh semangat, penuh keceriaan dan sarat dengan keinsafan. Wow, am impressed. Who would ever thought, my stepmom, would ever talk in that way.

What makes me happy is that the environment in their house also changed. Before you can sense the subtle hostility between mom and daughter. Aunty also has not a very good relationship with her son. All because, according to my sister (Aunty's daughter), she cant stand they way aunty talked about her personal family life to other people.

"Now i understand why dad cant stand her. if only she's like your mom." She lamented one day.

Am so eager to know, what kind of affair she's having that totally changed her. The interesting part is that, the changes in her makes you love her more. So, when i stopped by to visit her last thursday i found out all about her affair, how it started and how it changed her.

I remember a few years back, aunty told me she's joining DCL . I can relate to her becoz during that time am also taking nu'age and bidadari. My mom and brother who's a religious Gano followers cannot be persuaded to join her. The reason why they taking Gano becoz it has been proven to help them eased their hypertension and 'sakit-sakit sendi' problem.

Well, needless to say, aunty religiously take nu'age, bidadari and Q'she. Aunty juga bermurah hati mendermakan produk2 DCL kepada kawan2 yang diketahui mengalami macam2 masalah kesihatan untuk membuktikan keberkesanan produk tersebut. Dalam tempoh beberapa bulan selepas dia mengadakan 'affair' dengan produk2 DCL, kesan produk2 tersebut telah dikesani oleh kawan2 dan ahli keluarga dekat dan jauh. Setiap kali aunty bertandang ke kampung keluarga jauh dan dekat, perkara pertama akan ditegur oleh mereka adalah berkenaan kulit mukanya yang tidak menunjukkan kedutan, malah kian halus ( memangnya kulit wajah aunty semulajadi licin, cuma sebelum ini ada tompok hitam yang biasanya muncul kepada wanita2 yang mengamalkan pil perancang. Tompok hitam tersebut kini telah hilang!).

"Dengan mengamalkan produk2 ini, di sini, dan di sini macam kembali jadi anak dara *oopsss* toooooooooot"


Q She


Nu' Age





Bidadari



Kami berdua tergelak. "kamu pun faham apa maksud saya kan." kata my aunty...haahaha..
Jangan tak tahu, affair dia ni memang dah peringkat serius. Dia bercita2 mencapai tahap jutawan tak lama lagi. Dan yang lebih membanggakan satu kampung bersedia menyokong dia untuk mencapai tahap jutawan. Masing2 teruja melihat perubahan pada aunty .

Mokcik suka melihat perubahan pada aunty. Paling gembira bila mendengar dia berkata "saya selalu mendoakan agar arwah bapa dirahmati dan dimasukkan dalam golongan orang2 yang beriman." Sebelum ini, yang selalu keluar dari mulutnya adalah keluhan tentang ketidakadilan giliran. Alhamdulillah, perubahan kearah positif ini selain telah menceriakan keluarga aunty juga mendatangkan hasil lumayan yang berbaloi2...


12 comments:

  1. ummi,

    bak kata my aunty...''untuk kecantikan dan kesihatan'...as for me, i lebih mementingkan kesihatan..kalau kita sihat, insyaAllah lain2 akan jadi sihat juga.

    amacam mata tu? Still merah ker?

    ReplyDelete
  2. salam kak..
    tetiba saya rasa mcm berminat.akak x de niat nak berjualan lgsung kan?sekadar kongsi pengalaman je kan?

    ReplyDelete
  3. Irfa,

    wakaka...akak ni memang lemah tang bab MLM ni walaopon macam2 jenis MLM dah masuk. Masuk sekadar nak guna sendirik jer..at least dapat harga ahli. Tapi memang kagum dengan perubahan stepmom mokcik tu..

    klu berminat mokcik bleh rekemenkan hehehe...cumanya ada certain products yang tak sesuai untuk mak buyung. kena tunggu lepas bersalin baru bleh ambik.

    ReplyDelete
  4. Azwa...suspend tau!!!

    Macamana dia boleh mengeluh pasal giliran sedangkan ayah azwa dah takde..betulker?

    Saya makan ketiga2nya DCL tu...tapi takdelah org tegur muka licin dan berseri2...bidadari dah botol ke 3, nu'age dan Qshee masih botol pertama...tp makannya selalu missed jugak...nampaknya kena istiqamah ni...

    ReplyDelete
  5. Salwa,

    memang suspen kan...hahaha

    ooo..memang pasal giliran ittew..sebelum ini, semasa arwah masih hidup, tengah nazak dan bila dah dekat 7 tahun meninggalkan kami, isu tentang ketidakadilan giliran memang menjadi topik hangat aunty mokcik. Surprisingly, dengan menyertai DCL, my aunty telah belajar memaafkan kesalahan orang lain terhadapnya dan memohon maaf atas segala kesilapannya. Agaknya sebab itu juga air muka dia sentiasa ceria sekarang.

    Tentang pengambilan supplement itu...salwa baru jer start, jadi belum nampak hasilnya tu. Kena sabar dan istiqamah yer ibu2...hehehe. My aunty has been taking it for almost a year now...tu yang nampak hasilnya tu.

    p/s aunty said except for bidadari dia tak bleh nak bagi komen, yg lain2 tu memang menunjukkan keberkesanan yang memberangsangkan hahaha..

    ReplyDelete
  6. so far zar masih setia dengan spirulina dan face iron.. glowing jugaklah hikhikhik..

    Sometimes affair macam ni memang menguntungkan..

    ReplyDelete
  7. Zar,

    Mokcik pun percaya produk2 nie macam amalan juga, kena istiqamah dlm mengamalkannya baru nampak kesannya. kalau sesuai untuk kita, teruskan. lagipun yang sesuai dengan org lain belum tentu sesuai utk kita kan.

    ReplyDelete
  8. affair dengan kerjaya memang takkan mengecewakan.. sometimes la. hehehhee... bikin suspen je entry mokcik ni tau. bidadari satuuuuuu!!! opss..boleh ke?

    ReplyDelete
  9. Saya,

    hahaha...kasi gempak sikit bah.

    nak bidadari...boleh...apa salahnya..pencegahan dan persediaan dari awal hahahha

    ReplyDelete
  10. baca tentang stepmother love affair..ingatkan betul2 rupa2 nya affair dgn DCL.

    mak buyung x leh makan..mokcik gandung ke?

    ReplyDelete