Thursday, May 7, 2009

PINDAH RUMAH



Today we are moving out from the rumah transit to our new 'home' while we are in Putrajaya.

I bet most of you have not heard about the rumah transit, rite? It is provided for staffs/officers who is looking for a place to stay. While doing that, they allow us to lodge there for a maximum of one month. A very simple house, 3 bedrooms, 2 bathrooms, complete with katil, tilam, bantal and selimut but no tv lah. RM30 per night only uolsss...
So today my friend and i are moving into our new home, near alamanda there...so kalau nak ronggeng2 kat alamanda memalam tu boleh sesangat provided mokcik tak kena gi outstation la. Tengok jadual kerjanya macam mengalahkan perdana menteri pun ada...sekejap ke utara, sekejap ke selatan, ke timur la...adoiii...dunno how long this mokcik can tahan one..
Am going back this weekend...tapi lepas tu kena naik belon pulak ke bumi kenyalang...tak kira la yang penting mokcik tak sabar dah nak jumpa dengan anak2. According to cik abe, sorang2 jatuh demam...mula2 baby hadi, pastu aman, pastu aini, semalam kabarnya jaja pulak mulai demam. Umminya kat sini pun dah start batuk2 dah nie...kat sini panas, kat t'ganu pulak asal petang jer hujan.
wokay la gotta go la...have a nice day all.

13 comments:

  1. pergghh meronggeng segala tewww.. ahaks

    ReplyDelete
  2. berapa lama berada di putrajaya?sape tau kita sempat berjumpa satu hari:)

    ReplyDelete
  3. Azwa

    jom beronggeng ke Alamanda jom.. prt feberet kami sekarang kat OSIM tu.. massage free gitu

    ReplyDelete
  4. dekat alamanda berjiran dengan angah le kot? hehe

    ReplyDelete
  5. Alamanda?ahaksss...dah lama acik tak ke sana...Siannya budak2 tu demam rindu kot...

    ReplyDelete
  6. wahwahwahh..welcome to putrajaya again ye mokcik. hehehehe....larat ke kulu kilir selalu. mesti penat sangat kan. tapi best la..jauh perjalanan, luas pemandangan, ramai kawannnn...

    ReplyDelete
  7. alahai kesian dengan budak-budak itu

    rindukan umminya kot :)

    ummi masih bersuara rock lagi ke?

    ReplyDelete
  8. kesiannya anak beranak dah demam...demam rindu tu.

    Slmat balik kg dan selamat hari ibu.

    ReplyDelete
  9. memang kat sini ujan petang aje...Alhamdulillah...tadi tengahari macam dalam oven panas dia...

    betul ke nak beg tu? maklang tertukar azwa ngan zany...selalu tertukar...apasal entah,,

    anyway, Selamat Hari Ibu..Bilalah kita ni nak bertemu, nama aje duduk senegeri..he..he...

    ReplyDelete
  10. salam kak azwa..
    mesti risau kalau anak x sihat.

    ReplyDelete
  11. ronggeng malam malam jer ker??

    hujung minggu tak leh ???

    ReplyDelete