Thursday, February 5, 2009

TAMAN BUAYA

Ibu2 dan bapak2,

Mokcik kena pergi menyelesaikan 'masalah rakyat jelata' sebentar. Gambar2 akan diuploadkan kemudian ya...di harap dapat bersabarrr..

UPDATED

Wokey kali ni mokcik nak tepek gambar2 masa kami pi melawat Taman Buaya di Sulaman Tuaran. Menarik gak tempat ni, bayaran masuk pun kira munasabah...RM15 adult, RM5 children below 12. Di sini pun ada persembahan tarian kebudayaan, cuma yang azwa perasan di sini tak berapa ikut jadual yang ditetapkan. Janji persembahan jam sekian2, tapi hingga nak balik takdok pong...



Ni gambar di pintu masuk ke taman buaya...


Jalan ke depan sikit akan jumpa papan tanda ini...ooppsss...tiba2 zorro muncul pulak dalam gambar nie...


Masa ni adalah persembahan oleh pekerja2 di taman buaya nie...kira berani jugak la minah nie memberus gigi buaya hehehe...Rombongan mokcik kiah bergambar di tangga rumah panjang. Kononnya nak tunggu gak cultural show tu, tapi tak muncul2 pulak penari2 tu..

Mokcik mendapat panggilan daripada pokcik..urgent katanya...nanti mokcik sambung okee..



11 comments:

  1. Mokcik gi selesaikan masalah rakyat jelata kat 'Ganu kite jer hehehe....

    ReplyDelete
  2. ingat kat perak, bolehlah ummi belanja makan nasi lauk ikan tempoyak :)

    rupanya kat tganu aje :)

    ReplyDelete
  3. Ummi,

    Mengapakah mokcik tidak bertemu dengan mu masa mokcik masih kat perak ittewww... 7 tahun tau mokcik dok kat perak uuu...

    uwaaa...tingin plak makan lontong stadium, mee rebus ramli, nasi lauk ikan tempoyak...ooo...and nasi goreng ikan rebus...uwaaa...where can mokcik get it here...uwaaa...

    ReplyDelete
  4. berderet macam anak tangga.hehe.
    cute sgt tgk anak ramai macam akak ni.saya ni kurang sabar,2 org tu pun sy buleh jd ijau..

    ReplyDelete
  5. ala makcik ni.. citer tersangkut sangkut ler..

    azwa
    zar pun masih teringat nasi lemak ayam kampung yang belut goreng pedasnya masih terasa sehingga kini.. ehhehe

    ReplyDelete
  6. mcm pernah ku lihat gambo sederet ditangga tu...(oops kat sarawak..culture village)

    ReplyDelete
  7. nasib baik ada makcik yg boleh selesaikan semua masaalah rakyat.. kalau duduk pat perak lagi poning kepalo hehe

    ReplyDelete
  8. Zue,

    Mokcik pong belum sampai ke sarawak cultural village...ader yang serupa seperti ini ek..

    Zino,

    Masalah yang melibatkan dollar and cents...tu yang selalu berpinar2 mata nak buat kira2 huhuhuhu

    masalah politik tu poning gak sebab kena sediakan opinion huhuhu...sib baik tak kena kat sining.

    ReplyDelete
  9. ammvoiii, makcik tun teja nih.. sibuk banget bahhhh..

    ReplyDelete