Monday, December 12, 2011

BAYVIEW BEACH RESORT, BATU FERRINGHI, PENANG

Salam and hello all.

Mokcik juz came back from Penang.  Let the picture do the talking..


Dessert after dinner on our early arrival, 6 Dec 2011.


Greeted by this flower in my room..







Chinese Dinner on 7 Dec 2011
Chinese Dinner.. yummy..
Fish sambal.. delicious
Fried rice in lotus leave
We went jungle trekking here and took the boat back  to the starting point hehehe
Penang Char Kuay Teow at Padang Kota
Laksa Penang
Pasembor menari katanya...


It was raining heavily and we were stranded here coz the driver lost his way and we have to wait nearly one hour...
View from my room...

One Malaysia Nite..everbody in tradisional dresses..

Went to Chowrasta, shop at Nasir Jeruk Buah before going to Gurney Plaza. It was a success, the Conference, though there are  hiccups here and there.

Bye Penang...see you soon...

14 comments:

  1. mok cik..pas ni boleh bawak anak2 pulak ye..

    ReplyDelete
  2. mok cik adakah gambar yang last tu mak cik dengan kawan hehehehe

    terliur tengok pasembor menari tu :)

    ReplyDelete
  3. Azwa... terliur tgk char kuey teow penang tu...

    Cantik baju kebangsaan tu... tapi muka tak nampak lah pulak...

    ReplyDelete
  4. sedapnye makanan2.. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

    ReplyDelete
  5. aduh azwa..paling tak tahan tang gambar pasembor tu...rindunye pasembor penang...

    lawa ye view dari bilik tu..picture boria penang takde ke..:)

    ni masa kursus kira makan berhidang ke, kalau buffet mesti lagi meriah kan..he he he

    ReplyDelete
  6. Kak Erna,

    Ingat nak bawa anak2 tempohari..cik abe pulak kena bertugas jaga periksa.. terpaksa la pi secara solo hehehe

    ReplyDelete
  7. Dalila,

    selamat datang... seronok ke Penang. Hotel ni pun kira ok lah. Dorang baru refurbished, maka karpet dalam bilik memang nampak bersih.

    ReplyDelete
  8. Ummi,

    hehhee..shhh...hahaha..

    pasembur ni memang sedap cuma kalau mokcik punya taste, lebih gemar kalau kuahnya kuah kacang. Yang ni guna sos la pulak.

    ReplyDelete
  9. Kak anie,

    Banyak pilihan kat kawasan nie sampai kami rambang mata hahaha...last2 kami order sikit2..setiap orang merasa. Yang kelakarnya sebenarnya ada order ikan bakar tapi tak sempat amik gambar dah licin..

    model dalam gambar masih malu2 kak, sebab tu tak tunjuk muka hehehe

    ReplyDelete
  10. Jhaz,

    Salam..and welcome. Selalu baca tentang you kat fb Kak Elle. Still in Ipoh ker?

    Wah bestnya dah dapat mengembara ke 46 negara..me, within Malaysia only setakat ni hehehe

    ReplyDelete
  11. Marie,

    Teruja mendengar kata2 kawan2 tentang pasembur menari, maka kami gagahkan diri yang keletihan jungle trekking mencari pasembur ni. Mujur masa sampai tak berapa crowded lagi tempat makan ni, maka selesa la sikit nak memesan makanan.

    tak sempat nengok boria la pulaks hahhaa

    Dinner malam pertama tu adalah formal sitting down dinner. Chinese dinner. Very nice. Malam kedua, baru kami adakan informal dinner. malam tu semua melaram ngan baju tradisi masing-masing hehehe. Sayangnya azwa tak makan apa-apa kecuali salad sahaja malam tu, maka tak sempat nak ambil gambar makanan pun. malam informal kami pilih bbq buffet.

    ReplyDelete
  12. Azwa,tu dia sampai hati tak bagitau Uncle ni tunggu lah gan pasukan Boria terhandal,SIAP GAN KARANG LAGU2 LAGI,ahahahahaha its good to see that you all enjoyed the trip. I am sure balik ni kena jogging lebih sikit ahahahaha,habis tengok gambar pasembur and all the food mesti tambah sikit kilo tak?Now kalau lain kali nak datang gan family mesti bagitau ok,pakat2 lah gan Sweet Marie and come to Penang bolih bawak pi makan nasi beratur best in the world ahahaha
    salam dari pulau mutiara uncle AL,tukang karang boria yang terfamous.

    ReplyDelete
  13. Uncle Al..alahaii Uncle.. ampun maaf dipinta dari hujung tudung ke hujung kasut.. over busy hari tu sampai dah tak dan nak habaq cek nak mai Penang nooo... kalau tak boleh pok uncle belanja makan nasi beratur hahaha...

    takpa takpa...len kali kita nak mari ke Penang cek habaq mai awai2 kat uncle ya..

    kami sibuk sangat bersumazau uncle, langsung terlupa lirik nak berboria..maybe next conference kami berboria la pulaks hehehe

    ReplyDelete