Wednesday, August 5, 2009

TAG GEMBIRA

Menjawab tag dari HappyIrfa..

1. Copy award untuk diletakkan dalam blog anda.







2. Nyatakan 6 fakta menarik mengenai pemberi award ini

Waduh...waduh...susah soklan nie...

a. Pada mokcik, orangnya memang menarik dan berketerampilan.

b. Berdasarkan kisah dan tulisan di blognya, mokcik rasa2 la, dia ni agak sensitif terutama jikalau ada kisah berkenaan penderaan kanak2...masih ingat lagi raut wajahnya ketika bercerita tentang video maid yang pijak budak tu..

c. Sentiasa bersedia membantu kawan-kawan yang baru dikenali walaupun menyusahkan dirinya sendiri...i remember kesudiannya menemani mokcik shopping di Sembonia hehehe..dan juga menemani mokcik berjalan ke gate perlepasan B08..jauh tu...

d. Mokcik kagum dengan usahanya untuk mendapat anak lagi...alhamdullillah sekarang dah peknen dah.

e. Mokcik suka dengan cara tulisan dia, sebab tu mokcik suka bertandang ke blognya.

f. Last but not least, terima kasih kerana sudi berkawan dengan mokcik ya.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri

Wah jem jugak otak nak fikir jawapan untuk soklan nie uolass..

a. Seorang yang sempoi sahaja...

b. Agak Pendiam dan lebih suka mendengar dari bercakap...semua kenalan cakap macam tu ..

c. Walaupun pendiam, tapi bila dah kenal dan kena regunya, boleh bertukar peramah hehehee..

d. Tidak suka marah2 atau kena marah huhuhu...

e. Suka makan mee rebus, nasi goreng ikan rebus dan minum air karot campur susu...yummyyy...lapor ler pulak ihiksss

f. Sering bertangguh kerja sehinggalah membaca buku ini...100 ways to motivate yourself, change your life forever. Kini sudah belajar membezakan keutamaan, segera, penting dan KIV...bravo mokcik..

g. Kegemaran dimasa lapang adalah baring2 depan tv sambil memeluk dan mencium Hadi puas2...pada masa ini hanya dapat berbuat demikian masa hujung minggu sajork...sedeyyy...

h. Suka membaca buku cerita atau novel misteri, penyiasatan, pembunuhan dan citer hantu...

i. Suka warna hitam, kelabu dan coklat...memang kaler mokcik2...sesuwaiii hehehe

ehh...dah cukup sembilan kerr....

4. Pilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka...

Masalah jugak...maklum ler kawan2 blogger mokcik pun bukannya ramai sangat hehehe..oklah.. pada yang kena tag..sudi2kan..kalau ada waktu silala jawab ye..

a. Bro Zino - Kenalan lama. Kagum dengan mem dan anak2nya yang sporting2 belaka.

b. Zareda - Juga antara kenalan lama. Suka baca kisah dia mengurat cik hubby hahahaha...jgn maree...

c. Cik Saya - Seorang yang menyayangi kucing...setiap entry pasti ada gambar si nezha comel tu ..

d. En_me - pemilik blog memang lumayan yang lumayan dengan gambar2 menarik.

e. Ummibatrisyia - Jiran lama tapi bertemu dan beramah mesra di alam blogger.

Tu jer la yang mokcik nak tag...kasi can kawan2 lain ditag oleh rakan blogger lain pulak hehehe...sharing is caring...

aik...aa lagi soklan tambahan...

5. Nama timangan - azwa, nabila, mokcik hehehe

6. Anda seorang yang? - pendiam tapi peramah, boleh gitu?

7. Insan yang teristimewa? - mama, cik abe dan 6 orang treler mokcik itu..

8.Lagu kesukaan? - Jika ku tak bangun esok pagi - Yusri

9. Makanan kesukaan? - dah jawab kat atas tu...

10.Sikap yang membuat anda stress? - putar belit fakta, tidak bertimbang rasa, pemandu yang memandu perlahan di lorong kanan, salesgirl yang dok mengekor bila nak melihat2 shampoo ker, sabun ker, bedak ker... huhuhu

11. Warna kegemaran anda? - juga dah jawab kat atas nun ya..

12. benda mesti ada dalam beg? - kunci kereta, kunci rumah, dompet

13. Kali terakhir anda menangis? - setiap kali bila nak balik Putrajaya huhuhuhu...

7 comments:

  1. salam kak azwa..
    tq sudi jawab tag.terharu bila di puji sedemikan rupa ;-)

    ReplyDelete
  2. alamak... nama zino no. "a" pulak tu hehe.. apa nak buat ni.. dah panik dah ni hehe

    ReplyDelete
  3. en_me,

    amvoiii...hehehe

    zara,

    tak per nanti kenkawan lain tag zara pulak hehehe

    Irfa,

    pujian ikhlas tu...len kali bleh temankan mokcik shopping lagi ya...hehehe

    Zino,

    buat2 panik pulak...hahaha

    ReplyDelete
  4. weiii mokcik, me dah buat TAG kamoooo.. ahaks

    ReplyDelete