Monday, July 21, 2008

MESYUARAT LAGIIII...

Semalam, 'Ganu coti2 Mesia sempena Keputraan Sultan'Ganu. So pagi ni terus gi court. Tengah tunggu kena panggil, tetiba dapat panggilan dari rakan sekerja di Ipoh.

"Puan tahu tak tentang mesyuarat *** jam 9.30 pagi di Putrajaya esok?"
" Tak tahu pulak."
"Hah, PA bos baru call saya. Dia kata ada emel memaklumkan tentang mesyuarat *** di Putrajaya esok. Emel dia address ke bos."
" Ya ker..saya sepatutnya ke Dungun esok. Thanks for the info. Saya semak dgn opis saya."

Hmnn...bila call opis, bos pun tak open emel lagik. Peh dapat info baru open mel dia. Memang sungguh ada emel untuk hadir mesyuarat esok di Putrajaya. A few times before, this meeting memang Azwa yang hadir. So, apa lagi, kelam kabut la menyelesaikan urusan tiket dan accomodation utk esok. Kes di Dungun nampaknya terpaksa dipohon penangguhan memandangkan bos esok pun ada urusan.

Memanglah sekarang nie langkah2 untuk mengurangkan kos sedang dijalankan...pasal tu la penggunaan kertas pun dikurangkan. Pemberitahuan thru emel ok juga, tapi pihak pengurusan sepatutnya beri la grace period dlm memberi notis tu. Bayangkan emel dihantar hari jumaat, yang mana Kedah, Kelantan dan Terengganu Cuti umum..nasib baik esok meetingnya, kalau hari ni memang melepas la jawabnya.

bagaimana di pejabat anda, apakah langkah2 untuk menjimatkan kos tlh dijalankan?

7 comments:

  1. langkah penjimatan
    1. kurangkan seminar, bengkel dan mesyuarat di luar HQ
    2. kurangkan events di hotel
    3. kurangkan OT bagi kumpulan sokongan. ganti dengan cuti
    4. kurangkan penggunaan eletrik dan ekon

    fenin juga bila panggil state datang meeting kat hq.. dorang dok bebel jer sebab kejap kejap kena datang HQ.. ekekke

    ReplyDelete
  2. tak tau pulak lah ada tak langkah mengurangkan kos..lama tak masuk ofis dah ni...

    ReplyDelete
  3. Bagus paperless system nie..pokok pun selamat tapi kena alert sikit err jgn sampai e-mail pun jarang2 check...

    ReplyDelete
  4. macam macam benda yg di lakukan utk jimat kos.. waktu luncah sekarang ni sengah syok2 buat kerja tetiba lampu di padamkan hehe

    ReplyDelete
  5. salam ...


    hmmm ...

    ada ker pengurangkan kos kat pejabat pB nie ...

    nampak macam tak ada punnnnn



    hu uh uhuhu

    ReplyDelete
  6. salam azwa..
    samalah..kompeni dh bg notis
    -kurangkan outstation/seminar
    -kalau penting baru pegi
    -guna e-mail drpd guna kertas
    -ekon tutup utk shft mlm di zon yg x ramai staff
    -bg cuti tp xde org cover keje

    lebih kurang je ek

    ReplyDelete