Friday, March 30, 2012

MENGEJAR DEADLINE


Mokcik sedang berkurung dalam bilik.



Telefon pun mokcik kasik silent mode.

Deadline semalam. Terpaksa minta extension hari ini.

Tengah pulun nak siapkan hujahan..jauh pulak nak hantar tu.. ke Sabah nun..




Oklah..Have a nice day all..happy weekend..


19 comments:

  1. Kakak bayangkan busynya Azwa... weekend pun mesti dok fikir hal kerja. Atau cari idea utk hujah yg nak di bawa ke court...

    Senyum kakak baca katun no. satu. Org dok sibuk planning ada juga yg sibuk buat plotting ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kakzakie..alhamdulillah sempat siapkan pada lewat tengahari jumaat lepas.. sempat difaxkan ke tempat tujuan..:)

      masuk court memang kena plan siap dgn plot sekali hehehe

      Delete
  2. pulut jangan tak pulut...ehhh.. silap, teringat pulut kuning cicah sambal tumis pulak. pulun jangan tak pulun, harap semua settle!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah wah..mana pulutnya hehehe..

      hehhe dah abes pulun dah sampai demam selsema dah nie hehehe

      Delete
  3. Azwa, ni nak buat OBJECTION, defence counsel from Toronto sampai Penang makan tak renti ahahahahaha sampai abis stock kat gurney drive nasib baik dia minum kopi ice gelak sorang2 ni mesti buat wayang kat depan Judge tak?bila agak nya Azwa nak cross examine ya...ahahahaha,nasib baik you have been busy kalau tidak siap Lee kat Penang including dia punya koncho2 semua kena saman ahahahahahahah eee takuuut mintak ampun dulu ye ahahahahahaha.Marie tak dapat join sebab dia ke Umrah kalau tidak hah Azwa + Marie gandingan mantap memang siang ikan seluar sampai ke isi ahahahahaha,keep working and enjoy your day fr uncle AL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Uncle Al,

      ayoo..lama benar azwa bercuti dari berblogging (walaupun sempat meronda ke blog orang hehehe)..

      Hah itu lah..defense counsel dari Toronto sampai dah sampai penang dan balik Toronto pun azwa masih busy dengan paper work yang tak pandai habis2 huhuhu.. Mujur juga i busy la, kalau tidak, nanti memang azwa tuntutlah bahagian azwa sebab ikut sama kena seret dalam kes 'balik kampung masa April Fool' tu..tak pun sebab Uncle Al gagal jemput azwa ke wedding your daughter yg mana menyebabkan azwa tak dapat peluang jumpa dengan defense counsel from Toronto yang ramai peminat tu hahahaha..

      have a faboluous day uncle.

      Delete
  4. Hi Mokcik, glad I went into business not legal, ha ha....too much fikiran....and paperwork.
    Day before our papers headlines about the countries top salaries.
    A lawyer specializing in class civil cases.
    He makes more than $8 MILLION a year! Holy Smoke!
    After that comes more lawyers, around $5, $4 million a year!

    Incidentally how much you charge per hour if nak your defending me against woman sue baby is mine? Ha ha ha.
    Ada discount for old friend, further discount for senior citizen? Arhaaaaa ha ha ha.
    You have a nice day, Mokcik. Jangan lupa tu chilli merah lipstick bila main wayang in court.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lee,

      ya lorr..if only i have met you earlier, perhaps i would not have chose law.. maybe venture into business, so takde la sepening kerja sekarang ni hahahaha..

      Wah $8 million per year..wow.. i kalau dpat RM1 million pun rasa mahu retire and go round the world hahaha..

      Ayoo.. since am working for the govt cant represent you la Lee. but i can recommend the best lawyer around, if you need one hahaha.. surely got good discount for an old friend one hehehe..

      have a nice day Lee

      Delete
  5. Hi Mokcik Azwa, I drop by to say hello...hello.
    Nice McHumor cartoon, thanks for sharing. :)

    Have a nice day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amelia.. welcome welcome..nice having you here..jangan serik datang yer..

      Delete
  6. Hi Mokcik, how you doin'? Still on holiday?
    Anyway, just dropped by say hello.
    Have a nice weekend.
    Lee.

    ReplyDelete
  7. Hi Mokcik, I need some advice from you....senang datang, minum ayer sejuk first.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi there Lee...ayoo..very sorry la..been busy the past few weeks.. pasal apa tu ya..i will try help if i can..

      Delete
  8. Replies
    1. Salam mamawana..hehhe adalah sikit kebizian kak..

      Delete
  9. Banyak kali ke sini nampak sangat Azwa terlalu busy...
    Tak apa tugasan tak boleh nak lari...ramai yg memerlukan Azwa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kakzakie.. beberapa minggu ni busy bebenor.. minggu ni baru ada lega sikit..

      Delete
  10. May Allah SWT make things easier for you, inshaAllah. :]

    ReplyDelete