Friday, May 21, 2010

LEGA SATU BAB

Assalamualaikum dan hellooooo semua kenkawan.

Wah wah wah...long time jugak mokcik tak sempat nak update blog mokcik ni kannsss.

Mokcik ke KK sejak ahad lepas. Baru balik semalam setelah tiga hari berhempas pulas memerah tenaga dan otak. Dari jam 9 pagi hingga 5.30 petang...balik hotel dah penat. Lepas makan jer terus ngoroh (tido). Namanya je balik kampung, tapi hari rabu petang baru dapat balik rumah mama. Semalam pulak, nak balik awal tpi PA mokcik pulak tersilap book tiket. Tiket perjalanan KK-KL dia book KL-KK. Memang gagau (kelam kabut) juga mokcik dibuatnya. Itu lah hikmah agaknya sebab mokcik tergerak hati minta PA book kelas bisnes. Memula nak jimat la kononnya, nak book tambang murah. Tapi last2 mokcik minta dia book kelas bisnes...pejam mata jer sebab prosedur sekarang kena bayar dulu, claim kemudian. Kad kredit dah tahap nyawa2 ikan heheheh
As i said earlier, maybe it's the sixth sense kut.. so, eventhough dah silap book, mudah sahaja buat urusan pertukaran destinasi dan tak kena denda. Alhamdulillah..kalau mokcik ambil tambang murah, memang sah2 dah hai hai bye bye...Flight pukul 3.30 petang, sampai di KLIA jam 6. Tunggu barang keluar, pehtu singgah solat...dah maghrib baru sampai rumah.
Memang lega sungguh2 bila berjaya selesaikan kes di KK itu. Next month untuk submit submission....at least bab saksi semua dah selesai.
Hari ini nak selesaikan urusan atas meja yang perlu diselesaikan...petang pi AGM di KL.
have a nice weekend kenkawan.

12 comments:

  1. azwa..seboknya ye..tapi takpe..hujong minggu bertemu keluarga..rehatkan minda dan bergembira disamping keluarga..

    ReplyDelete
  2. sekian hujan guaman untuk hari ini. hehehhehee... bravo mokcik kuat koje!!!!!

    ReplyDelete
  3. mmg nmpak benor mokcik ni bizi tahap gaban.
    alhamdulillah mokcik dpt selesaikan tugas di KK...selamat brhujung minggu.

    ReplyDelete
  4. azwa

    happy weekend azwa... memang terserlah kebuzian mokcik..

    ReplyDelete
  5. Hi Mokcik, Can see you a Jetsetter, ha ha....with your designer clothes, designer bags, laptop and YSL sunglasses....ha ha.
    You have fun and keep a song in your heart. Have a nice weekend, Lee.

    ReplyDelete
  6. Kak Erna,

    sibuk mokcik ni bermusim hehehe...sekali sibuk bebenor..ada masanya relakkk jer buat admin hehehe

    ReplyDelete
  7. Cik Saya..

    eh..hujahan tak siap lagik hahahah..

    ReplyDelete
  8. Zue,

    tu la bila bizi, bizi sakan, bila free..rajin la bersiaran hehehe

    ReplyDelete
  9. Zar,

    pertama kali mendengar terserlah kebizian hehehe...

    ReplyDelete
  10. Lee,

    This job involves a lot of travelling. I dont really mind flying except when it's cloudy...ayooo...kecut juga perut dibuatnya. The best thing is that i can go and visit my mom FOC hehehe


    have a nice too Lee.

    ReplyDelete